Garis Panduan Karya Seni

Garis Panduan Karya Seni

Apabila memuat naik fail reka bentuk, sila ingat perkara berikut:

Format Fail yang Diterima

RGB adalah warna berasaskan cahaya tambahan yang digunakan untuk monitor komputer termasuk merah, hijau & biru. Ia adalah bahan tambahan kerana cahaya langsung digunakan untuk memaparkan warna.

CMYK ialah proses pencetakan tolak 4 warna yang menggunakan dakwat cyan, magenta, kuning & hitam . Ia adalah tolak kerana cahaya dipantulkan dari kertas.

 

Fail SVG Berkapsul Adobe Adobe

PDF Illustrator PostScript

(diutamakan) (diutamakan)

  

Fail Adobe TIFF Fail JPEG Fail PNG

Photoshop

Jika tersedia, simpan karya seni anda sebagai Adobe PDF beresolusi tinggi dengan Press Quality dipilih untuk mengelakkan kualiti cetakan yang buruk. PDF ialah format terbuka, dan beberapa elemen PDF tidak boleh dicetak. Kami mencadangkan anda menggunakan PDF/X untuk memastikan semua elemen fail seni anda boleh dicetak.

Pemproses perkataan, hamparan, pembentangan, pembaca PDF dan program penyuntingan imej asas bukanlah pilihan yang ideal untuk mengedit atau mencipta grafik. Selain itu, kami tidak mengesyorkan menggunakan Adobe Reader untuk mengedit fail PDF anda. Gunakan aplikasi profesional seperti Adobe Creative Suite, CorelDraw atau QuarkXPress untuk mengeksport Adobe PDF dengan Press Quality.

Keperluan Fail

  • Resolusi 300dpi atau lebih tinggi (800dpi diutamakan)
  • fon adalah saiz 5 mata atau lebih
  • Garisan adalah ketebalan 0.5 mata atau lebih
  • Grafik dibenamkan (tidak dipautkan)
  • Cetakan berlebihan dikeluarkan
  • Saiz kod bar minimum 80% dengan zon tenang

Fon anda mesti dibenamkan, Jika anda tidak pasti, tukar teks anda kepada garis besar sebelum memuat naik karya seni anda untuk mengelakkan kelewatan. Jika ditukar kepada imej, tetapan taip berasaskan piksel 800 dpi dicadangkan.

Imej JPEG, PNG, BMP dan imej bukan hak cipta lain yang diambil daripada Internet mungkin termasuk tetapan atau artifak yang mengganggu kualiti cetakan. Resolusi yang lebih tinggi boleh membantu. Untuk imej ini dan skala kelabu, minimum 600 dpi dicadangkan.

Palet Warna

Kami terima Palet warna CMYK . Jika warna yang tepat diperlukan, kami mungkin mengesyorkan membeli bukti bercetak untuk memastikan kami memenuhi jangkaan warna anda.

Jika cetakan bawah putih diperlukan, karya seni (PDF, AI, JPA) mesti mempunyai warna tempat berasingan yang ditakrifkan dalam fail dan dinamakan HPI-White .

Warna Karya Seni 

CMYK warna adalah standard industri untuk bahan bercetak dan menghasilkan padanan warna yang lebih benar dan tepat. Kami sangat mengesyorkan Fail seni CMYK diserahkan untuk hasil cetakan terbaik. Fail yang diserahkan dalam RGB perlu ditukar secara dalaman kepada CMYK, dan perbezaan warna boleh menjadi agak dramatik, terutamanya untuk warna terang.

Susun Atur Fail

Talian Berdarah

Sertakan 1/16" (1.5mm) ruang di luar dimensi (Garisan Potong) label anda sebagai Garis Berdarah. Sebarang warna latar belakang atau grafik yang anda mahu dicetak ke tepi label anda hendaklah memanjangkan ke Garisan Berdarah untuk memastikan bahawa produk akhir tidak mempunyai jurang.

Talian Keselamatan

Sertakan 1/16" (1.5mm) ruang di dalam dimensi (Garisan Potong) label anda sebagai kawasan selamat. Semua teks dan grafik penting hendaklah berada di dalam Talian Keselamatan untuk memastikan ia tidak terputus semasa proses pencetakan.

Pastikan semua jidar sekurang-kurangnya 3/16" (4.8mm) tebal dan memanjang hingga 1/16" (1.5mm) di dalam Talian Keselamatan. Ini akan menjamin bahawa ia mencetak secara konsisten di sekeliling tepi label anda.

Garis Pangkas

Garisan Trim ialah tempat label anda akan dipotong. Ini adalah saiz siap.

Apabila memformat garis Keselamatan, Potong dan Bleed dalam karya seni anda, ia mesti disediakan sebagai warna titik dan dinamakan dengan sewajarnya: Talian Keselamatan, Garisan Trim, Garisan Bleed.

Bukti Elektronik dan Bercetak

Bukti elektronik ialah pilihan terbaik untuk pemeriksaan visual. Kami akan menghantar e-mel kepada anda PDF dalam masa 24 jam menunjukkan kepada anda rupa produk cetakan anda yang berkaitan dengan bentuk, kedudukan dan reka letak.

Sila ingat bahawa warna pada skrin komputer berbeza-beza berdasarkan tetapan peranti, dan akibatnya, bukti elektronik memberikan anggaran warna yang baik tetapi bukan padanan warna yang tepat untuk produk bercetak.

Bukti bercetak tersedia untuk pembelian jika anda perlu mewarnakan karya seni anda sebelum meluluskan. Bukti akan dicetak untuk tujuan kalis warna sahaja.

Jika anda perlu menguji bahan pelekat atau label, sila hubungi Kami untuk meminta sampel bahan sebenar.

Tidak kira jenis bukti yang anda pilih, pengeluaran pesanan anda tidak akan bermula sehingga anda telah menyemak dan meluluskan bukti anda.

Kembali ke blog